Нетрадиционно Агедаши тофу
Лесно | Порции 2
| Видяна: 2900
Панирано тофу със сусамово семе и японски сосове.
Необходими продукти:
- 200 г средно твърдо тофу
- 2 стръка нарязан зелен лук
- 2 с. л. сусамови семена, печени
- 2 с. л. нишесте (картофено или царевично, за овалване)
- олио
За соса:
- мирин
- сос „Хойсин”
- вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тофуто на пръчици или кубчета и го оваляйте в нишестето.
2. Сложете олио в плитък тиган и загрейте.
3. Изпържете тофуто до златисто.
4. Смесете в купа соса „Хойсин” с малко вода (например една чаена лъжичка), прибавете малко мирин и разбъркайте.
5. Извадете изпържените тофу блокчета от тигана, отцедете ги върху салфетка и наредете в чиния за сервиране.
6. Залейте ги със соса, поръсете със сусам и сервирайте.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, вода, зелен лук, картофено нишесте, нишесте, олио, оризово вино мирин, семена черен сусам, сос хойсин, тофу, хойсин, царевично нишесте
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ