Мъфини с кленов сироп и стафиди
Сладки с нискоглутеново брашно.
Необходими продукти:
- 125 г брашно с ниско съдържание на глутен, например брашно за сладкиши, пресято
- 1/2 ч.л. бакпулвер, добавен при брашното и пресят с него
- 55 г разтопено масло
- 30 г фина захар
- 25 г кленов сироп
- 1 голямо яйце
- 55 г мляко
- стафиди (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Смесете маслото, захарта и сиропа.
2. Разбийте с миксер до получаването на пяна.
3. Добавете яйцето и смесете хубаво.
4. Постепенно добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
5. Добавете стафидите и млякото и разбъркайте.
6. Налейте тестото в чашки за печене на около 3/4 от горния ръб. Тези мъфини няма да се надигнат колкото печените във фурна.
7. Сложете чашките в незалепващ тиган и го покрийте с капак.
8. Печете на слаб огън 17-20 мин.
9. Изключете котлона, но оставете съда още 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ