Регистрация

Мъфини с еспресо и глазура от тъмен шоколад

Мъфини с еспресо и глазура от тъмен шоколад
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 3733

Нежни десертчета с шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За мъфините:

  • 125 г самонабухващо брашно
  • 125 г неосолено масло (меко)
  • 125 г пудра захар
  • 2 големи яйца
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. разтворимо кафе
  • 3 с.л. мляко

За ганаша от тъмен шоколад:

  • 300 г тъмен шоколад
  • 50 г неосолено масло
  • 2 ч.л. разтворимо кафе
  • нарязани орехи за украса (по желание)

Начин на приготвяне:

На мъфините:

1. Загрейте фурната на 200ºC.

2. В кухненски робот, сложете всички продукти, без млякото и разбийте.

3. Добавете млякото и разбийте отново до смесване.

4. Налейте в хартиени чашки за мъфини и печете до златисто-кафяво.

5. Оставете ги да престоят за няколко мин. в тавичката, след което ги извадете.

6. Преди глазиране, оставете да се охладят напълно.

На ганаша от тъмен шоколад:

1. Разтопете продуктите на водна баня до гладкост.

2. Намажете щедро охладените мъфини и поръсете с нарязани орехи.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта