Регистрация

Мъфини от моркови с босилек и пармезан

Мъфини от моркови с босилек и пармезан
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 1311

Морковени кексчета с пармезан, босилек и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи моркова
  • 50 г масло
  • 1 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • 50 мл готварска течна незаквасена сметана
  • 80 г пармезан (може и 100 г кашкавал)
  • 4 стръка пресен босилек
  • скилидка чесън

За соса (по желание):

  • 2 скилидки чесън
  • 200 мл кисело мляко с висока масленост
  • връзка копър
  • сол

Начин на приготвяне:

1. Обелете морковите и ги нарежете на малки кубчета. Сгорещете 30 г от маслото на умерен огън в тиган и запържете морковите за 6-7 минути докато хванат лека коричка. Махнете от огъня.

2. Оберете листата на босилека и ги смелете в чопър или наситнете. Намачкайте и скилидката чесън, а пармезана - рендосайте.

3. Разбийте яйцата със сметаната в купа и пресейте в сместа брашното. Разбийте отново.

4. Добавете чесъна, босилека, пармезана и морковите и разбъркайте нежно.

5. С останалото масло намажете купички за суфле или мъфини. Разпределете сместа в тях.

6. Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 16-20 минути.

7. Готовите кексчета охладете леко и извадете от формичките щом позволят да се отлепят безпроблемно от съда.

8. По желание пригответе сос като намачкате чесъна със сол, залеете с кисело мляко и добавите наситнени копърови листа.

9. Поднесете кексчетата със соса.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта