Мусака с патладжани и кайма
Мусака с тиквички, патладжан, картофи, домати, кайма и заливка от кисело мляко с яйца.
Необходими продукти:
- 1 средно голям патладжан
- 1 голям картоф
- 0,5 кг кайма
- 1 глава лук
- 1 средно голям домат
- 1 тиквичка
- 2 кофички кисело мляко
- 2 яйца
- сол и черен пипер
- зехтин (или друга мазнина по избор)
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на шайби от по 5-6 мм картофа, патладжана и тиквичката, подредете ги в тава и ги запечете на фурна за 30 мин.
2. Докато зеленчуците се пекат запържете на тиган с мазнина по ваш избор (както вида, така и количеството) нарязания лук и каймата. Добавете подправки на запръжката.
3. В дълбока тава започнете да редите - най-долу - патладжаните, след тях - картофи, тиквички, домати, запръжка.
4. Смесете две кофички кисело мляко с две разбити яйца и залейте мусаката отгоре.
5. Печете около 30-тина мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ