Регистрация

Мусака от прясно зеле с пилешко и моцарела

Мусака от прясно зеле с пилешко и моцарела
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 780

Зелева мусака с пилешко или пиле със зеле, моркови и лук, споено от яйчен сос и запечено под коричка от моцарела и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 дебело сочно парче пилешки гърди около 500 г
  • 2 с.л. соев сос
  • черен пипер
  • 1 ч.л. горчица
  • 1/2 зелка
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. олио
  • сол
  • 20 г масло
  • 2 яйца
  • 200 мл млечна течна готварска сметана
  • 1 с.л. микс сушени подправки
  • листата на връзка копър
  • 1 топка моцарела

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди нарежете на хапки. Прехвърлете в купа, поръсете с черен пипер и залейте със соевия сос. Добавете горчицата, разбъркайте и оставете настрана да се мариноват за 10-15 минути на стайна температура.

2. През това време половината на глава зелка почистете от кочана и най-горното листо. След това нарежете на 5-6 надлъжни парчета и после на напречни кубчета със страна около 3 см. Моркова рендосайте на едро ренде, а лука наситнете.

3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен към силен огън. Изсипете в мазнината пилешките хапки, гответе и бъркайте 5 минути, за да се запечатат от всички страни.

4. Добавете моркова, гответе и бъркайте 3-4 минути, след това вкарайте и лука в ястието и гответе още 3 минути по същния начин. Махнете от огъня, посолете, опипрете и разбъркайте.

5. Намажете дъното и стените на голям тиган обилно с масло. Сложете 2/3 от зелето на дъното, поръсете със сол, след това разпределете запръжката с пилешко и после разпределете отгоре останалата 1/3 зеле. Сложете на котлона, захлупете с капак и оставете да се готви 25 минути.

6. Нарежете топката моцарела на тънки кръгчета. Яйцата разбийте със сметаната и овкусете със сол, пипер и микс сушени подправки, ако имате.

7. Залейте ястието с яйчената смес, подредете отгоре кръгчетата моцарела и сложете отново капака. Оставете да се готви 5-8 минути.

8. Охладете леко след готовност, поръсете с наситнени листа пресен копър и нарежете на триъгълни парчета. Сервирайте като мусака.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта