Регистрация

Ястие с шкембе и арпаджик



Ястие с шкембе и арпаджик
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2247

Яхния с месо и зеленчуци по попски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.02.2017

Готвиме шкембе по българска рецепта за попска яхния. Научаваме, че ядене по попски се казва всяка рецепта, в която влиза голямо количество арпаджик, известен също под името перлени лукчета. За да си направим ястието първо слагаме шкембето да се свари хубаво на висок градус за час и половина. Най-добре е да го готвим в тенджера под налягане. После запържваме арпаджика, изсипваме го в тенджера, запържваме и лука и към него добавяме доматено пюре и домати от консерва. Сгъстяваме с брашно, после наливаме бульон от варенето на шкембето и готвим вкусна яхнийка, в която сипваме и червено вино. Накрая събираме заедно доматено-лучения сос с арпаджика и нарязаното шкембе. Ето една родна вкусотийка, която бабите ни са готвили.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта