Пилешка яхния с чушки, лук и домати
Вкусна домашна яхния с пилешко и изобилие от зеленчуци.
Необходими продукти:
- 500 г обезкостено пилешко месо
- 2 глави лук
- 8 чушки сиврия, или други
- 2 моркова
- 2 домати или половин чаша домати от консерва
- 15 зърна черен пипер
- 2-3 дафинови листа
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 с.л. червен пипер
- 5-6 с.л. олио
- 1 с.л. брашно
- сол
- вода
Начин на приготвяне:
1. Нарязвате месото на хапки и го запържвате заедно с морковите за около 7-8 мин.
2. След това прибавяте към него нарязаните чушки и лук и задушавате още 5 мин. Следва брашното, червения и черния пипер и сол на вкус. Може да добавите сух бульон или друга подправка. Към сместа добавете и две чаени чаши вода и оставете ястието на котлона на умерен огън за още 30 мин.
3. След 30 мин. добавяте дафиновите листа, заедно с настърганите домати за още 15 мин. Разбърквате от време на време, тъй като сосът може да стане гъст. След 50 мин. ястието е готово.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ