Мохито с пъпеш
Мохито с пюрирани плодове, аромат на мента и лайм.
Бон Апети
Излъчен на 09.07.2018
Едно различно и актуално мохито показват Лора и Стоян, като уточняват, че в порция от коктейла задължително има 50 мл ром, газирана вода, лайм, мента и лед. Останалото е импровизация с любимите и наличните плодове до получаването на идеален вкус. А какво по-свежо от любимия на българина пъпеш, способен да превърне освежаващия коктейл в уникално удоволствие.
Затова пъпешът се нарязва на кубчета и се пюрира по желание с добавка от кафява захар. В хаванче се счукват резени лайм със стръкчета мента. Натрошава се лед и се изсипва в купа. Към него се добавят пъпеша и лайма и се разбърква. Прехвърля се в индивидуални чаши, като се пълнят до средата. Налива се газираната вода и тъмен ром и се сервира веднага, за да е още потно от студа.
Наздраве!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ