Домашно Мохито с кардамон, лайм и мента
Летен коктейл с бял ром и захарен сироп с кардамон и лайм.
Как се прави мохито вкъщи - на този въпрос отговаря Миро от канала Готвене за начинаещи като показва тънкости при правенето на мохито. Не е сложно, но има трикове, с които кокейлът става наистина пленяващ.
Такъв трик е направата на ароматна захар. Бяла захар се смсва с кори от лайм и натрошени шушулки кардамон и се прибира в хлядилник за 24 часа или най-добре - 5 дни. След това се залива с вряла вода, двойно по-малко от захарта и се бърка до разтваряне. Добавя се и сок от лайм. Сместа се прецежда и вече имате домашен захарен сироп за коктейли.
В чаша се изстисква 20 мл сок от лайм, добавя се 25 мл захарен сироп, 25 мл бял ром, пресни листа мента и се налива около 80 мл газирана вода. Добавя се лед, долива се газирана вода при нужда, украсява се с прясна мента и лайм, боцва се сламка и е готово. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ