Регистрация

Морски дарове в доматен бульон с шафран

Морски дарове в доматен бульон с шафран
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2907

Морски дарове със зеленчуци на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 домата от сорта, от който правят изсушените на слънце домати, едро нарязани на кубчета
  • 1 глава бял лук, едро нарязан на кубчета
  • 2 скилидки чесън, нарязан на кубчета
  • 1/2 голяма консерва италиански домати
  • 900 г морски дарове по избор
  • шепа пресен магданоз, едро нарязан
  • няколко стръка риган и мащерка, само листата
  • 2 ч.ч. вода
  • малко вино (бяло или червено) *по желание
  • щипка едро смлян червен пипер
  • щипка шафран
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Покрийте дъното на голяма тенджерка със зехтин. Добавете чесъна и лука, овкусете със сол. Добавете 1/2 от магданоза, риган, мащерка и щипка червен пипер. Гответе 3-5 мин. и добавете доматите. Отново овкусете със сол.

2. Гответе докато доматите омекнат, около 10 мин. Внимавайте да не изгори. По желание добавете малко вино. Разбъркайте и гответе още около минута-две. Добавете вода.

3. Добавете доматите от консервата (намачкани) и сока им. Гответе около 15 - 20 мин., ако е необходимо, намалете котлона.

4. Междувременно нарежете морските дарове на едри парчета. Овкусете със сол.

5. Прехвърлете ги в тенджерка и покрийте с капака.

6. Варете докато мидите се отворят и останалите меса не са полу-прозрачни.

7. Поднесете с препечен хляб и поръсено с останалия магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта