Регистрация

Морска яхния с доматен сос и резене



Морска яхния с доматен сос и резене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2056

Миди и скариди със зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.04.2016

Яхния с морски дарове се готви в кухнята на Бон Апети, където наситнен лук и резене се запържват в компанията на няколко скилидки чесън. След това се заливат от доматен сос, който се овкусява с каперси, копър, пикантен пипер и мастика, придаваща особен морски дъх на ястието. После в тигана влизат почистен скариди и миди с черупки, а традиционната морска яхния придобива вид на познатата ни паеля. Остава да добавите сол и пипер на вкус и ястието е готово. Добре е да имате вкусен и пресен хляб, с който да го поднесете, защото изкусителният сос моли да си топнете някое и друго коматче в него.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта