Регистрация

Морска котка с орехи

Морска котка с орехи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 8080

Филе от бяла риба с орехова панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи филета морска котка (можете да използвате филе от калкан, друга дънна или бяла риба)
  • 2 с.л. масло
  • 1 скилидки чесън
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 3/4 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. риган
  • галета
  • сол и пипер
  • натрошени орехи

Начин на приготвяне:

1. Смесете много добре подправките и потопете филетата в разтопено масло, смесено с нарязан чесън. След това покрийте със сместа от сухите подправки (лют пипер, черен пипер, риган, галета, натрошени орехи, сол и пипер).

2. Намажете с олио тиган с дебело дъно и го сгорещете на котлона, докато мазнината запуши. Изпечете филетата на много силен огън за 2-3 мин. от всички страни.

3. Поднесете със салата по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта