Морска котка с орехи
Лесно | Порции 2
| Видяна: 8080
Филе от бяла риба с орехова панировка.
Необходими продукти:
- 2 големи филета морска котка (можете да използвате филе от калкан, друга дънна или бяла риба)
- 2 с.л. масло
- 1 скилидки чесън
- 1 ч.л. лют пипер
- 3/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. риган
- галета
- сол и пипер
- натрошени орехи
Начин на приготвяне:
1. Смесете много добре подправките и потопете филетата в разтопено масло, смесено с нарязан чесън. След това покрийте със сместа от сухите подправки (лют пипер, черен пипер, риган, галета, натрошени орехи, сол и пипер).
2. Намажете с олио тиган с дебело дъно и го сгорещете на котлона, докато мазнината запуши. Изпечете филетата на много силен огън за 2-3 мин. от всички страни.
3. Поднесете със салата по избор.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ