Много лесен пай със сьомга
Бутер баница със сьомга и ориз.
Необходими продукти:
- 400 г консерва червена сьомга
- 3~4 ч.ч. сварен ориз
- 1 лимон
- 1 яйце
- 2 листа бутер тесто
- 1 лук
- подходящи пресни/сушени подправки (риган, мащерка и т.н.)
Начин на приготвяне:
1. Сложете ориза да се вари.
2. Нарежете и изпържете лука до омекване.
3. Размразете тестото.
4. Отцедете сьомгата.
5. Настържете фино лимоновата кора.
6. В купа смесете сьомгата, яйцето, подправките, лука и лимона.
7. Оставете ориза да се охлади леко. Прибавете го към останалите продукти. Разбъркайте хубаво.
8. Сложете върху тавичка за печене единия от листовете бутер тесто.
9. Напълнете тавичката с необходимите продукти.
10. Покрийте с втория лист тесто.
11. Печете във фурната на 200ºС (180ºC, ако е с вентилатор) за 20 мин. или докато тестото покафенее и се надигне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ