Регистрация

Много лесен пай със сьомга

Много лесен пай със сьомга
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3515

Бутер баница със сьомга и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г консерва червена сьомга
  • 3~4 ч.ч. сварен ориз
  • 1 лимон
  • 1 яйце
  • 2 листа бутер тесто
  • 1 лук
  • подходящи пресни/сушени подправки (риган, мащерка и т.н.)

Начин на приготвяне:

1. Сложете ориза да се вари.

2. Нарежете и изпържете лука до омекване.

3. Размразете тестото.

4. Отцедете сьомгата.

5. Настържете фино лимоновата кора.

6. В купа смесете сьомгата, яйцето, подправките, лука и лимона.

7. Оставете ориза да се охлади леко. Прибавете го към останалите продукти. Разбъркайте хубаво.

8. Сложете върху тавичка за печене единия от листовете бутер тесто.

9. Напълнете тавичката с необходимите продукти.

10. Покрийте с втория лист тесто.

11. Печете във фурната на 200ºС (180ºC, ако е с вентилатор) за 20 мин. или докато тестото покафенее и се надигне.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40-50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта