Млечна супа със скариди и крем сирене
Морска супа със скариди в млечен сос със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 450 г дребни скариди (почистени, може да си вземете и мариновани)
- 2 червени сладки чушки
- 1 малка консерва царевица (около 250 г зърна)
- 450 мл мляко
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 350 г картофи
- 1 дафинов лист
- 1/2 ч.л. сушен майоран
- 1-2 щипки индийско орехче
- 1 опаковка (125 г) крем сирене
- 2 литра бульон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Царевицата отцедете от сока на консервата, чушките измийте и наситнете на мини правоъгълничета. Лука нарежете на тънки полумесеци.
2. В голяма тенджера сгорещете зехтина и запържете лука до леко омекване. Не бива да покафенява. Добавете чушките, царевицата и картофите и гответе още няколко минути на умерен огън.
3. Овкусете с индийското орехче и майорана, добавете дафиновия лист и залейте с бульона. Оставете да къкри докато картофите се разварят.
4. Налейте млякото, кипнете и добавете скаридите и крем сиренето. Разбърквайте докато сиренето се разтвори, похлупете с капак и оставете така 5 минути.
5. Овкусете със сол и пипер, опитайте и махнете от огъня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ