Млечен крем с бисквити под желирана коричка
Бърз десерт за Св. Валентин с плодове, мляко, желе и бисквити.
Необходими продукти:
- 150 г чаени бисквити
- 2 с.л. разтопено масло
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. царевично брашно
- 200 мл мляко
- 50 г плодове от вид по избор
- 1 пакет желатин
- 150 мл вода + 3 с.л.
- малко червена или друг цвят боя за храна
- бита сметана и плодове или друга декорация по избор
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите смелете в чопър. Залейте с маслото, разбъркайте и разпределете в купички. Можете да си вземете съвсем малки чашки от по 150 мл и да пригответе 4 мини десертчета. Можете да се спрете и на по-големи чаши, но тогава ще ви се получат 2-3 сладкиша. Важно е съдът да е стъклен, за да прозират елегантните пластове. След като разпределите бисквитите с масло в чашките, ги натиснете, за да се сплескат към дъното. После приберете в хладилник за няколко минути, докато отново им дойде времето.
2. В касерола сипете захарта, добавете царевичното брашно и залейте с млякото. Разбъркайте с тел докато брашното се разтвори, след това сложете на огъня и кипнете, като бъркате периодично. Махнете от котлона, добавете плодовете - ако са малки - ги сложете цели, ако са по-големи - нарежете на парченца. Получения крем охладете съвсем леко и залейте с него сладкишите. Приберете отново в хладилник.
3. Изчакайте половин час, за да се постегне кремът. Изсипете желатина в купичка и разбъркайте с 3 с.л. вода. Оставете настрана да набъбне за 10 минути.
4. Кипнете водата, махнете от огъня, изсипете желатина, разбъркайте и добавете хранителна боя по желание. С получената течност залейте кремчетата и отново приберете в хладилник.
5. Преди поднасяне можете да украсите с бита сметана, плодове, листа мента или друго по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ