Мисо супа с тофу и зелен лук
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 5692
Зеленчукова супа със соево сирене.
Необходими продукти:
- 5 ч. ч. зеленчуков бульон с ниско съдържание на сол
- 2 стръка зелен лук, фино нарязан
- 2 ч. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън, нарязан на тънки филийки
- 3 с. л. светла паста мисо (продава се в специализираните магазини за азиатски хранителни продукти или по-големите супермаркети. Ако нямате възможност да си я набавите, използвайте вместо нея соев сос)
- 170 г твърдо тофу, отцедено и нарязано на кубчета от по 1 см
Начин на приготвяне:
1. Оставете бульонът да кипне в средна тенджерка на умерено силен огън.
2. Прибавете зеления лук, джинджифила и чесъна.
3. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън 10 мин.
4. Прибавете мисо пастата/соевия сос и разбъркайте хубаво, така че да се разтвори.
5. Прибавете тофуро, покрийте и варете на слаб огън 10 мин. преди да сервирате.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ