Регистрация

Мисо супа с тофу и зелен лук

Мисо супа с тофу и зелен лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 5692

Зеленчукова супа със соево сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 ч. ч. зеленчуков бульон с ниско съдържание на сол
  • 2 стръка зелен лук, фино нарязан
  • 2 ч. л. настърган джинджифил
  • 1 скилидка чесън, нарязан на тънки филийки
  • 3 с. л. светла паста мисо (продава се в специализираните магазини за азиатски хранителни продукти или по-големите супермаркети. Ако нямате възможност да си я набавите, използвайте вместо нея соев сос)
  • 170 г твърдо тофу, отцедено и нарязано на кубчета от по 1 см

Начин на приготвяне:

1. Оставете бульонът да кипне в средна тенджерка на умерено силен огън.

2. Прибавете зеления лук, джинджифила и чесъна.

3. Намалете огъня, покрийте и варете на слаб огън 10 мин.

4. Прибавете мисо пастата/соевия сос и разбъркайте хубаво, така че да се разтвори.

5. Прибавете тофуро, покрийте и варете на слаб огън 10 мин. преди да сервирате.

 

Източник: wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта