Мини багети без втасване
Домашно тесто за хляб с подправки или лучени хрусини.
Бон Апети
Излъчен на 19.06.2018
Едно тесто, което можете да превърнете в два продукта - това замесват Лора и Стоян, а после показват двата крайни резултата - соленки с розмарин и чесън и продълговати бейби багети с хрупкава коричка и аромат на лук и подправки. Можете да се спрете само на единия вид или първо да опитате и двата и след това да излъчите фаворит.
В купа се пресява брашното и се смесва със сол, бакпулвер, бял сусам, лук и чесън на прах и наситнен розмарин. Покапва се със зехтин, налива се вода или мляко и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя за 20-тина минути да почине.
Ако ще правите соленки, тестото се разточва на тънка кора, от нея се изрязват правоъгълници, подпреждат се в тава с отстояние и се пекат за 8-10 минути на 190 градуса без вентилатор. Ако искте багети - оформяте продълговати хлебчета, правите нарези на кората, намазвате със зехтин и печете отново на 190 градуса за за 20-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ