Миди с лук по френски
Миди с бяло вино, чесън и магданоз.
Необходими продукти:
- 1кг живи миди – изплакнати и много добре почистени
- 150 мл рибен бульон
- 150 мл бяло сухо вино
- 1 малка глава лук (ситно нарязан)
- 2 скилидки чесън (ситно нарязан)
- шепа прясно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
1. Поставете всички съставки, без магданоза и мидите в голяма тенджера и загрейте на висока температура.
2. След като заври, намалете температурата и ги оставете да къкри.
3. Оставете ги няколко минути сместа да покъкри , за да може алкохолът от виното се изпари.
4. Отново увеличете температурата, добавете мидите и поставете капак върху тенджерата.
5. Попарете мидите за 4-5 минути.
6. Махнете капака, отстранете мидите, които не са се отворили и добавете магданоза. Разбъркайте и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ