Миди с вино по френски
Лесно | Порции 3
| Видяна: 1330
Варени миди в бяло вино с марината от портокалов сок.
Необходими продукти:
- 1 кг миди с черупките
- 1 бутилка бяло сухо вино
- 1 букет грани (букет от подправки - мента, дафинов лист, салвия)
- 50 мл портоклов сок
- 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Кипнете виното в тенджера с букета от подправки.
2. Изсипете мидите с все черупките във врящата смес.
3. Когато всички се разтворят, извадете от бульона. Охладете.
4. Извадете ядката от черупките, като си запазите черупки за поднасянето.
5. Смесете портокаловия сок и канелата и изсипете вътре сварените във вино миди. Приберете в хладилник за поне 15 минути.
6. Подредете мидите обратно в черупките и сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ