Регистрация

Миди без черупки с ориз и зеленчуци

Миди без черупки с ориз и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 8663

Месо от миди на тиган с ориз, чушки, лук и варен ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г сварени миди без черупки (продават се директно в хранителната верига)
  • 200 г ориз
  • 3 глави лук
  • 1 зелена чушка
  • 3 домата
  • 60 г масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза до полуготовност.

2. Зелената чушка нарежете на тънки полумесеци. Домата обелете, нарежете на кубчета, като леко отцедите водата му. Лукът наситнете.

3. В тиган загрейте 2 с.л. масло и запържете в него лука. Щом започне да покафенява, добавете още 3 с.л. масло, както и чушката и доматите. Гответе няколко минути и след това изсипете и мидите. Гответе още малко и добавете ориза.

4. Сипете 100 мл вряла вода, сложете капак и изчакайте продуктите да я поемат.

5. Добавете сол и пипер на вкус, по желание лют пипер и още малко масло, ако е необходимо. Сервирайте!

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта