Месна супа със зеленчуци
Супа с месо, картофи, зеле и домати.
Необходими продукти:
- 500 г месо по избор
- 2 л вода
- 700 г зеле
- 2 средни картофа
- 1 малка ряпа
- 1 голям морков
- 2 пресни домата
- 2 с.л. мазнина
- 1 лук
- 1 корен магданоз
- магданоз, пипер, сол - на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете месото в студената вода и оставете да заври. Отстранявайте изплувалата на повърхността нечиста пяна от време на време.
2. Гответе на слаб огън за 1 ч.
3. Наливайте допълнително студена вода, така че количеството на бульона да остане същото.
4. Прибавете нарязания морков, насъсаното зеле и сол.
5. Оставете отново да заври и прибавете картофите, нарязани на кубчета.
6. Нарежете лука, корена магданоз, ряпата и доматите фино и ги запържете в тиган със сгорещената мазнина.
7. Прибавете ги в тенджерата с месото и оставете всичко да ври още 30 мин.
8. 5 мин. преди да свалите от огъня, добавете пипер, сол, ако е необходимо, както и 2 дафинови листа.
9. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ