Регистрация

Медено руло от свински врат с лук и билки

Медено руло от свински врат с лук и билки
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1621

Карамелизирано свинско руло с лук и медена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг парче свински врат или друго парче от прасето по избор
  • сол и пипер
  • 4 глави лук
  • 1 с.л. кафява захар
  • 3 с.л. олио
  • 100 г стафиди
  • 50 мл ром
  • 7 скилидки чесън
  • 2 с.л. свинска мас
  • 4 с.л. мед
  • 30 г масло
  • 4 с.л. соев сос
  • 2 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Месото разрежете на "пеперуда" така че парчето да се изтъни и да стане по-голямо като площ.

2. Намачкайте 3 скилидки чесън, смесете ги със сол и пипер, добавете свинската мас и обтрийте горната страна на месото с този сос.

3. Стафидите накиснете в рома.

4. Лука нарежете на полумесеци, сгорещете олиото и запържете до покафеняване. Добавете 1 с.л. оцет, стафидите с част от рома и захарта и гответе още няколко минути на умерен огън. Получената смес разпределете върху намазаното месо. Завийте на руло и при нужда вържете с конец, за да не се разтвори.

5. Подгрейте меда, разтопете маслото и го налейте при него, добавете соевия сос, черен пипер, 1 с.л. оцет и останалия чесън, намачкан на паста. Разбъркайте хубаво.

6. Месото поставете в тава. Намажете обилно с половината от медения сос, завийте във фолио или захлупете с огнеупорен капак и печете на 190 градуса за 40 минути.

7. Развийте фолиото. Намалете фурната на 180 градуса, намажете рулото с 1/2 от останалата смес и върнете за 15 минути. След това извадете, залейте с останалия меден сос и запечете за още 10 минути.

8. След изваждане оставете да почине 10 минути и сервирайте.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта