Регистрация

Медени гърди с чесън и лют пипер

Медени гърди с чесън и лют пипер
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 611

Пикантни пилешки гърди с мед, чесън, соев сос и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди - дебели и сочни; около 550-600 г общо
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и пипер
  • 4 с.л. брашно
  • 50 г масло
  • 4 скилидки чесън
  • лют пипер на люспи - количество на вкус
  • 4 с.л. мед
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. топла вода
  • листа копър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Разрежете пилешките гърди през средата на дебелината на 4 по-тънки парчета. Нежно изтънете (съвсем малко) като счукате между два листа стреч фолио.

2. Покапете със зехтин и овкусете със сол и пипер двустранно. Сипете брашното в чиния и оваляйте всяка гърда в него. Оттръскайте от излишното брашно.

3. Разтопете 15 г от маслото в голям тиган и запържете на умерен огън в него първо само 2 от филетата за 5 минути от едната страна и още толкова от другата. След това извадете готовите филета, добавете още 15 г масло и запържете и другите две филета. Извадете от тигана, а него забършете с домакинска хартия.

4. Нарежете на ситно чесъна. Сложете в тигана 20 г масло и разтопете на умерен огън. Запържете чесъна за 2 минути при непрестанно бъркане.

5. Добавете лют пипер на люспи на вкус, размешвайте минута и налейте меда. Разбъркайте, залейте със соевия сос, оцета и водата. Изчакайте да кипне хубаво.

6. Върнете месцата при соса в тигана - вече и четирите броя заедно. Гответе като заливате със соса 8 минути. Можете и да обръщате периодично.

7. Поднесете филетата със заливка от соса и поръска от листанеца пресен магданоз или копър. Две парчета в порция са идеално количество. Можете да псервирате зеленчуци или друга гарнитура по желание.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта