Медени гърди с чесън и лют пипер
Пикантни пилешки гърди с мед, чесън, соев сос и лют пипер.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди - дебели и сочни; около 550-600 г общо
- 2 с.л. зехтин
- сол и пипер
- 4 с.л. брашно
- 50 г масло
- 4 скилидки чесън
- лют пипер на люспи - количество на вкус
- 4 с.л. мед
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. оцет
- 3 с.л. топла вода
- листа копър или магданоз
Начин на приготвяне:
1. Разрежете пилешките гърди през средата на дебелината на 4 по-тънки парчета. Нежно изтънете (съвсем малко) като счукате между два листа стреч фолио.
2. Покапете със зехтин и овкусете със сол и пипер двустранно. Сипете брашното в чиния и оваляйте всяка гърда в него. Оттръскайте от излишното брашно.
3. Разтопете 15 г от маслото в голям тиган и запържете на умерен огън в него първо само 2 от филетата за 5 минути от едната страна и още толкова от другата. След това извадете готовите филета, добавете още 15 г масло и запържете и другите две филета. Извадете от тигана, а него забършете с домакинска хартия.
4. Нарежете на ситно чесъна. Сложете в тигана 20 г масло и разтопете на умерен огън. Запържете чесъна за 2 минути при непрестанно бъркане.
5. Добавете лют пипер на люспи на вкус, размешвайте минута и налейте меда. Разбъркайте, залейте със соевия сос, оцета и водата. Изчакайте да кипне хубаво.
6. Върнете месцата при соса в тигана - вече и четирите броя заедно. Гответе като заливате със соса 8 минути. Можете и да обръщате периодично.
7. Поднесете филетата със заливка от соса и поръска от листанеца пресен магданоз или копър. Две парчета в порция са идеално количество. Можете да псервирате зеленчуци или друга гарнитура по желание.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ