Регистрация

Медени бутчета с горчица и гарнитура

Медени бутчета с горчица и гарнитура
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1098

Печени пилешки бутчета с коричка от мед и горчица върху канапе от картофи и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. горчица - дижонска, но може и друга по-мека по избор (медена например)
  • 1 ч.л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч.л. суха мента
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 4 цели пилешки бутчета
  • зехтин (около 4 с.л. общо)
  • сол и пипер
  • 300 г моркови - може и повече
  • 400 г картофи - може и повече
  • чери домати на клонка
  • листа прясна зелена билка за украса - магданоз, мента или босилек

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете меда с горчицата, ментата и лютия пипер. Разбъркайте хубаво.

2. Морковите разполовете през средата на дължината, а след това получените парчета разполовете по дължина и после нарежете на дълги парченца тип жулиени, но една идея по-тънки.

3. Картофиъте обелете и нарежете на едри хапки. Изсипете ги заедно с морковите в голяма тава, поръсете със сол и пипер, разбъркайте с ръце, разпределете на един ред в тавата и отгоре покапете с 2 с.л. зехтин или олио.

4. Бутчетата положете върху голяма дъска или плот, застлан със стреч фолио. Намажете от двете страни с малко зехтин. След това поръсете със сол и пипер. На финала с четка намажете от долната страна богато с половината от горчичената смес и сложете върху зеленчуците с долната страна надолу. Сега намажете и горната страна с медено-горчичен сос много добре. Можете да покапете с още малко зехтин или олио.

5. Пъхнете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

6. Клонката чери домати разделете на 4 части с по 2-3 доматчета на всяка по-малка конка. Положете около бутчетата и върнете във фурната за още 5-8 минути.

7. Поднесете с поръска от пресни листа магданоз, босилек или мента за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта