Масло с риба за сандвичи и палачинки
Ароматно масло с дъх на риба.
Необходими продукти:
- 200 г маринована херинга, сельодка или отцедена риба от консерва в растителна мазнина
- 1 с.л. без връх горчица
- 250 г масло
- 1 с.л. лимонов сок или каперси
- лют пипер по желание
- черен пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Маслото оставете на стайна температура, за да се размекне добре. Дръжте поне 1 час.
2. Рибата нарежете на едро. Прехвърлете в купата на чопъра.
3. Добавете горчицата, маслото, лимоновия сок или каперсите, както и подправки на вкус.
4. Пюрирайте докато се получи гъста хомогенна маслена смес.
5. Прехвърлете в купичка и приберете в хладилника за 1-2 часа.
6. Можете да поднесете като сос за потапяне на солети, соленки, крекери, както и да намажете върху палачинки, оризови бисквити, препечени филийки или парче хляб. Идеалено е за обогатяване на закуски, за направа на ордьоври и парти хапки или за добавка към хрупотевици пред екрана.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ