Маруля с авокадо, крутони и дресинг
Зелена салата с краставица, царевица, авокадо, чеснови крутони и дресинг от горчица, лимон и балсамико.
Свежа салата от пресни листни зеленчуци с вкусен сос и крутони предлага да си направим влогърката Милена, като мисли едновременно за вкуса на ястието, неговата здравословност, запазването на тънката талия и засищането. Затова и в тази салата се комбинират диетични свежи продукти с полезен плод и много апетитен дресинг, а на финала се добавят и крутони, за да може все пак храната да наяде гладните гърла, които не мислят да я ползват просто за прихапване. Друг позитив на рецептата е, че това е веган ястие, подходящо за хора, които не ядат животински продукти или спазват пост.
Първо се измива марулята (или друг вид листен зеленчук, който сте си избрали) и се накъсва с ръце. Към нея се добавя наситнен пресен лук, краставица на кубчета и авокадо на хапки. Как точно се бели и реже то - гледайте във видеото. Прибавяме зрънца царевица от консерва, които да придадат питателност и шарен вид на ястието. А после набързо правим и дресинга като разбиваме заедно зехтин, балсамов оцет, горчица, лимонов сок и сол. С този сос заливаме салатата и разбъркваме. Важно е да го направим, преди да вкараме крутоните в нея, защото иначе хлябът ще се разкашка и ще стане с неприятна за ядене текстура.
На финала си правим и малките вкусни чеснови хапчици, като намазваме със зехтин и по желание поръсваме с чесън на прах филия хляб. След това я режем на кубчета, а тях запичаме на сгорещен на умерен огън тиган. Ако не ви се занимава да ги връткате в тигана, направете ги на фурна. Салатата се поднася с крутоните и по желание, ако не постите, можете да украсите с цели варени пъдпъдъчи яйца или да нарежете варени яйца. А накрая се изяжда... мигновено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ