Регистрация

Мароканска закуска с яйца и зеленчуци

Мароканска закуска с яйца и зеленчуци
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 682

Печени яйца върху основа от задушени зеленчуци с подправки и пикантна нотка по желание.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 с.л. олио
  • 1 червена сладка чушка
  • 2 средни по размер твърди червени домата
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. захар
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. пушен пипер или червен сладък пипер
  • лют пипер на вкус/по желание
  • 3 яйца
  • копър, магданоз, пресен лук - някое от тях или всички заедно по желание за украса при сервиране

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на кубчета, чесъна наситнете, а доматите цепнете на кръст през "дупетата" и залейте с вряла вода. След 40 секунди излейте водата и сипете студена. После извадете от съда и обелете - ще стане много лесно. Следва доматите и чушката също да нарежете на кубчета.

2. Сгорещете олиото в тиган с незалепващо покритие и изсипете лука. Гответе и бъркайте на умерен огън 4 минути.

3. Добавете чесъна, бъркайте 1 минута, след това прибавете чушката и доматите. Поръсете със сол, червен и черен пипер, както и захарта и лют пипер по желание. Размешайте добре и след 3 минути разбъркайте пак и сложете капак. Оставете да се готви за 10 минути.

4. През това време можете да си наситните листата копър и/или магданоз, както и листенца пресен лук.

5. С шпатула оформете 3 гнезда и чукнете в тях яйцата. Поръсете ги със сол и пипер и върнете капака.

6. Оставете да се пекат между 7 и 10 минути - зависи колко течен искате да е жълтъкът.

7. Поръсете с пресните зеленини, махнете от котлона и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта