Регистрация

Шакшука - пържени зеленчуци с яйца

Шакшука - пържени зеленчуци с яйца
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1681

Подреден миш-маш с домати, чушки, лук и люта нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 сладка чушка
  • 1 люта чушка
  • 1 глава червен лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол, черен и червен пипер
  • босилек и кориандър по желание и на вкус (сухи)
  • 5 домата
  • 3-4 с.л. олио
  • 1 ч.л. захар
  • 4 яйца
  • пресен босилек или магданоз по желание за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Започнете с голямото рязане и и наситнете всичко по отделно - чесъна, лютата чушка, доматите (може да ги обелите предварително), лука.

2. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете първо лютото чушле и чесъна за 3 минути добавете лука, гответе още 3 минути, след това поръсете захарта, добавете доматите, подправки на вус и оставте да къкри 8 минути докато повече от половината от водата на зеленчуците изври. Разбърквайте периодично.

3. С шпатулата оформете 4 кладенчета и в тях чукнете яйцата. Оставете до желаната готовност без да разбърквате вече.

4. Преди поднасяне поръсете с прясна подправка по желание. Някои харесват и поръска от бяло сирене. Хапвайте докато е топло, като можете да си сервирате с хляб. Яде се директно от тигана.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта