Шакшука - пържени зеленчуци с яйца
Подреден миш-маш с домати, чушки, лук и люта нотка.
Необходими продукти:
- 1 сладка чушка
- 1 люта чушка
- 1 глава червен лук
- 3 скилидки чесън
- сол, черен и червен пипер
- босилек и кориандър по желание и на вкус (сухи)
- 5 домата
- 3-4 с.л. олио
- 1 ч.л. захар
- 4 яйца
- пресен босилек или магданоз по желание за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Започнете с голямото рязане и и наситнете всичко по отделно - чесъна, лютата чушка, доматите (може да ги обелите предварително), лука.
2. Сгорещете олиото в голям тиган и запържете първо лютото чушле и чесъна за 3 минути добавете лука, гответе още 3 минути, след това поръсете захарта, добавете доматите, подправки на вус и оставте да къкри 8 минути докато повече от половината от водата на зеленчуците изври. Разбърквайте периодично.
3. С шпатулата оформете 4 кладенчета и в тях чукнете яйцата. Оставете до желаната готовност без да разбърквате вече.
4. Преди поднасяне поръсете с прясна подправка по желание. Някои харесват и поръска от бяло сирене. Хапвайте докато е топло, като можете да си сервирате с хляб. Яде се директно от тигана.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ