Регистрация

Гулаш със свинско - апетитно свинско със сос

Гулаш със свинско - апетитно свинско със сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1458

Свинска яхния с лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинско
  • 3 с.л. олио
  • 2 големи или 3 по-малки глави лук
  • 1 морков
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 500 мл вода или бульон
  • 3 с.л. брашно + 50 мл вода
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 дафинов лист

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на хапки, лука - на полумесеци, а моркова - рендосайте.

2. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган с капак и запържете на силен огън свинското докато се запечата от всички страни. Около 5 минути общо ще е достатъчно.

3. Махнете свинското от тигана, налейте 1 с.л. олио, намалете огъня на умерен и запържете за 3 минути лука при постоянно бъркане. Добавете морковите и гответе още 2 минути.

4. Върнете свинските хапки в ястието и разбъркайте хубаво. Подправете със сол, пипер и кимион и добавете доматената паста. Размешайте, залейте с бульона или вода, изчакайте да кипне и захлупете с капак. Оставете да се готви 30 минути.

5. Запечете брашното на сух тиган на нисък градус до съвселм леко покафеняване. Прехвърлете в купичка, залейте с 50 мл вода и разбъркайте на каша.

6. Добавете дафиновия лист в ястието, сипете брашнената каша, разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути под капак.

7. Сервирайте топло, по желание с поръска от пресни листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта