Мариновани свински бузи
Лесно | Порции 5
| Видяна: 10206
Зимно свинско мезе за червено вино.
Необходими продукти:
- 1 кг осолени свински бузи
- няколко шепи листа пресен градински чай
- зехтин
- 5 скилидки чесън
- червен винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Нарежете бузите на много тънки филийки.
2. В тиган на среден огън сложете малко зехтин, скилидките чесън и листата чай, след това прибавете бузите.
3. Пържете за около 30 сек. - 1 мин. от двете страни до златисто-кафяво, внимавайте да не изгори.
4. Отцедете върху кухненска хартия.
5. Поръсете леко с винен оцет.
6. Поднесете веднага, поръсено с градински чай.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ