Регистрация

Мариновани домати в буркан

Мариновани домати в буркан
Лесно   |   Порции 3-литров буркан   |   Видяна: 2163

Туршия от цели домати с лук и карамфил в буркан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 - 2 кг дребни домати от сорт по избор (всеки път бурканът ми поема различно количество)
  • 1-2 глави лук
  • черен пипер на зърна
  • бахар на зърна
  • 3 клонки карамфил
  • 2 ч.л. лимонена киселина или лимонтузу на прах
  • 3 с.л. захар
  • 2 с.л. сол
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Доматите измийте добре и почистете от дръжки и клонки.

2. Лука обелете и нарежете на колелца.

3. На дъното на 3-литров буркан наредете колелцата лук, а върху тях набутайте доматите. Сложете толкова, че да напълнят буркана, без да ги мачкате и без да излизат отгоре.

4. Кипнете водата и докато е вряла залейте доматите. Дръжте така 15 минути, след това излейте водата обратно в съда, кипнете отново, залейте пак туршията и пак дръжте 15 минути.

5. Върнете пак водата в съда и я кипнете. Разтворете в нея лимонената киселина, захарта, солта и добавете бахара, черния пипер и карамфила. С тази марината залейте доматите плътно.

6. Затворете капачката хубаво и увийте буркана в одеало за една нощ. После съхранявайте на тъмно и хладно място. След седмица вече е готово за хапване.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 седмица

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта