Регистрация

Мариновани вишни в буркан

Мариновани вишни в буркан
Лесно   |   Порции 3 буркана   |   Видяна: 1735

Вишни в сладко кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 вишневи клончета с листенцата
  • 2,5 кг вишни

За маринатата:

  • 1 литър вода
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 дафинови листа
  • 10 зърна бахар
  • 5 шушулки кардамон
  • 1 ч.ч. винен оцет
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Пригответе маринатата като кипнете водата с кардамона, бахара и дафиновия лист.

2. След това в нея добавете солта и разтворете захарта.

3. Махнете от огъня и добавете оцета.

4. Измийте вишните и вишневите клончета.

5. Вземете три средно големи буркана, напълнете ги до средата с вишни, сложете по едно клонче и натъпчете плодове догоре.

6. Залейте с горещата марината, запечатайте с капачки и стерилизирайте в кипяща вода за 10 минути.

7. След това оставете бурканите на тъмно и сравнително хладно място за 7-10 дни. Полсе е готово.

Не си мислете, че това е вид сладко. Рецептата е руска и описва как да се направят мариновани плодове, подходящи за включване в ордьоври или като гарнитура към печени меса. Вкусът им е кисел и повече напомня за салата или туршия, отколкото за десерт.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта