Малко по-различни макарони със сирене
Паста с панчета и сирена.
Необходими продукти:
- 10 кръгчета панчета, нарязана (или бекон)
- 2 скилидки чесън, счукан
- 1 средна глава лук, наситнен
- 3 с.л. брашно
- 3 ч мляко (може нискомаслено)
- 500 г трицветни ротини
- 1 ч.ч. прясно настъргано сирене грюер
- 1/4 ч.ч. прясно настъргано сирене Асиаго
- 1/4 ч.ч. прясно настъргано сирене Фонтина
- 1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан
- 1/4 ч.ч. прясно настъргана моцарела
- смлян черен пипер
- нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в подсолена вода.
2. Сложете 2 с.л. зехтин в тенджерка и запържете панчетата до златисто и докато стане почти хрупкава.
3. Извадете от съда и отцедете излишната мазнина и запазете поне 3 с.л. мазнина в тенджерката. Направете светъл сос бешамел. Разтопете маслото.
4. Сотирайте чесъна и лука.
5. Прибавете 3 пълни с.л. брашно и разбъркайте енергично до хомогенност докато брашното се сготви.
6. Прибавете млякото и бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти.
7. Ако стане много гъст, добавете още мляко или вода от пастата, за да разредите.
8. Прибавете хрупкавата панчета и сирената. Намалете огъня и разбъркайте продължително соса.
9. Прибавете няколко щипки смлян черен пипер.
10. Оставете да къкри няколко минути.
10. Свалете от котлона и бързо прибавете пастата при соса.
11. Поръсете с шепа нарязан пресен магданоз и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ