Регистрация

Макарони с карфиол и млечен сос

Макарони с карфиол и млечен сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2468

Солени макарони с кашкавал, бешамел и карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма глава карфиол
  • 350 г паста (макарони или от този тип)
  • 250 мл мляко
  • 200 мл течна готварска сметана
  • 200 г кашкавал
  • 50 г масло
  • 2 с.л. брашно
  • сол и черен пипер
  • индийско орехче
  • магданоз за поръсване при сервиране

Начин на приготвяне:

1. Карфиола разделете на съцветия, измийте и пуснете във вряща подсолена вода за 5 минути. Излейте след това в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Нарежете.

2. Сгорещете маслото в касерола. Добавете брашното и пържете докато леко покафенее. Налейте млякото постепенно, като внимавате да не се оформят бучки. Добавете сол, пипер и индийско орехче и оставете да се готви до сгъстяване.

3. Добавете карфиола и сметаната в бешамела и гответе 3-4 минути. Махнете от огъня.

4. Макароните варете с 2 минути по-малко от указаното на опаковката. Прецедете и прехвърлете в тава.

5. Залейте с бешамела със сметана и карфиол, посолете и разбъркайте. Заравнете. Отгоре разпределете рендосания кашкавал.

6. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

7. Преди сервиране поръсете с пресни листенца магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта