Макарони с кайма и зелен фасул на тиган
Макарони на тиган в доматен сос с кайма и зелен фасул.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 3 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. лют пипер или чили на люспи
- 500 г кайма смес
- 500 мл доматено пюре (средна гъстота; можете да смелите консерва домати в доматен сос)
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сух риган
- 2 ч.л. сладък червен пипер
- 600 мл вода
- 300 г дребна паста (макарони, радиатори или друго по избор)
- 250 г замраен зелен фасул
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на кубчета, а чесъна наситнете.
2. Сгорещете олиото в много голям тиган на умерен огън. Запържете лука за 4 минути, добавете чесъна и гответе още минута като бъркате.
3. Поръсете солта и лютия пипер, размешайте и дръпнете лука и чесъна настрани в тигана, за да се оформи гнездо. Изсипете там каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи.
4. Изсипете доматеното пюре и захарта, разбъркайте и изчакайте да закъкри. Овкусете с ригана и сладкия пипер и залейте с водата. Добре е да е вряла.
5. Добавете пастата и зеления фасул и размешайте. Сложете капак, намалете леко огъня и оставете да се готви 10 минути. Разбъркайте, при необходимост налейте още вода и гответе още 5-6 минути под капак.
6. Опитайте на вкус и готовност - очаква се всичко да е наред. Пресипете в индивидуални порции и хапнете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ