Регистрация

Макарони с бекон и синьо сирене

Макарони с бекон и синьо сирене
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 3306

Паста с бекон и сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-4 резена бекон
  • 50 г сирене чедър
  • 50 г синьо сирене
  • 50 г италиански пармезан, настърган
  • щипка лют червен пипер
  • 250 мл прясно мляко
  • макарони
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Кипнете вода и сложете макароните да се варят за около 5 минути, докато са ¾ готови. Сложете сол във водата ако е необходимо.

2. Изпържете бекона в масло и го овкусете с лютия червен пипер. Пържете докато стане почти хрупкав.

3. Сложете макароните в тавичка или йена и ги смесете със синьото сирене. Разбъракйте, така че сиренето да се разтопи.

4. Сварете млякото в тенджерка и сложете в него сиренето чедър. Разбъркайте, за да не прегори сиренето и овкусете със сол и черен пипер.

5. Залейте макароните в тавичката с така приготвения сос и ги разбъркайте добре.

6. Сложете макароните във фурната (предварително загрята на 150 С) и печете около 10 минути.

7. След 10 минути ги извадете от фурната, наръсете ги с настъргания пармезан и ги върне да се допекат още 10 минути или докато пармезанът се стопи и се зачерви.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта