Регистрация

Макарони със сирене

Макарони със сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3574

Макарони със сирене и хрупкава коричка на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • праз (около 2 стръка)
  • гъби (около 250 г)
  • 1 лук
  • 400 г шунка
  • 4 порции макарони
  • зехтин
  • масло (около 50 г)
  • брашно (5 лъжици)
  • настъргано сирене (1 пакет)
  • мляко
  • пипер, сол
  • индийско орехче
  • галета

Начин на приготвяне:

На зеленчуците:

1. Нарежете праза на малки парчета, измийте го и ги задушете на средна температура. Прибавете солта и пипера.

2. Изчистете гъбите, но не ги мийте с вода.

3. Наситнете лука и го изпържете в тенджерка до златисто.

4. Прибавете гъбите към лука и задушавайте още малко. Овкусете със сол и пипер.

5. Гъбите пускат много вода. Варете докато се изпари.

На соса:

1. Разтопете маслото в голяма купа. Зеленчуците и пастата ще се прибавят после в нея.

2. Изключете огъня и сложете брашното в купата и разбъркайте хубаво с маслото. Получава се жълтеникава смес.

3. Сипете малко мляко в нея и отново включете котлона. Разбърквайте постоянно, защото загаря лесно.

4. Бъркайте докато се сгъсти и прибавете още мляко. Повторете докато получите достатъчно сос.

5. Намалете огъня и прибавете сиренето. То ще се разтопи в горещия сос. Прибавете много индийско орехче.

6. Сега сложете и зеленчуците и разбъркайте хубаво.

На коричката:

1. Сложете пастата при соса в тавичка за печене. Покрийте с галетата.

2. Сложете малки парчета масло на няколко места и печете на грил.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта