Макарони на фурна с кайма и кашкавал
Печена паста с месо, сметана и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 пакет макарони
- 2 глави лук
- 500 грама кайма
- 3-5 с.л. заквасена сметана
- 100 грама кашкавал
- олио за пържене
- сол на вкус
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата до полуготовност.
2. Нарежете на ситно лука и го запържете до златисто в малко олио.
3. Добавете в тигана каймата и запържете. Осолете на вкус.
4. Отцедете пастата и я прехвърлете в тавичка.
5. Залейте със запръжката и пригответе сос от 100 мл вода, в която сте разбили сметаната и малко сол по желание. Разбъркайте хубаво всичко.
6. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
7. Махнете фолиото, спрете фурната и поръсете с настъргания кашкавал. Върнете тавичката обратно колкото кашкавалът да се разтопи и да образува коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ