Регистрация

Магерица - гръцка супа с агнешки дреболии



Магерица - гръцка супа с агнешки дреболии
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3368

Агнешка чорба с ориз и лапад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон апети

Излъчен на 14.04.2017

Супата от агнешка карантия е традиционно пролетно ястие в много страни по света, като всяка национална кухня си има собствени особености за приготвянето на тази храна. Лора и Стоян обръщат поглед към Гърция, където се прави подобие на курбан чорба с агнешка карантия. Ястието се познато под името Магерица и представялва сгряваща и питателна агнешка супа с пресни подправки, ориз и застройка.

Първо се сварява карантията, като черния дроб се вари отделно - водещите обясняват защо е добре да направим така. Задължително си пзим бульона от варенето, защото именно той ще бъде ароматния сос на супичката. Сварените карантийки наситняваме и запържваме в тиган в компанията на пресен лук и чесън, стар лук, копър и лапад. Следва да добавим ориза и да залеем с бульона. Оставяме супата да се сготви, а преди поднасяне я застройваме с разбити заедно кисело мляко, яйчен жълтък и лимонов сок. Остава да добавим сол и пипер на вкус и да побързаме да сервираме, защото тази чорба се хапва топла.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта