Магерица - гръцка супа с агнешки дреболии
Агнешка чорба с ориз и лапад.
Бон апети
Излъчен на 14.04.2017
Супата от агнешка карантия е традиционно пролетно ястие в много страни по света, като всяка национална кухня си има собствени особености за приготвянето на тази храна. Лора и Стоян обръщат поглед към Гърция, където се прави подобие на курбан чорба с агнешка карантия. Ястието се познато под името Магерица и представялва сгряваща и питателна агнешка супа с пресни подправки, ориз и застройка.
Първо се сварява карантията, като черния дроб се вари отделно - водещите обясняват защо е добре да направим така. Задължително си пзим бульона от варенето, защото именно той ще бъде ароматния сос на супичката. Сварените карантийки наситняваме и запържваме в тиган в компанията на пресен лук и чесън, стар лук, копър и лапад. Следва да добавим ориза и да залеем с бульона. Оставяме супата да се сготви, а преди поднасяне я застройваме с разбити заедно кисело мляко, яйчен жълтък и лимонов сок. Остава да добавим сол и пипер на вкус и да побързаме да сервираме, защото тази чорба се хапва топла.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ