Люта салата с тофу и краставица
Краставица по китайски с тофу и пикантен дресинг със сусам.
Азиатските салати често комбинират в себе си краставица и чесън, а сред най-емблематичните продукти за кухнята на Източна Азия е тофуто - прочутото веганско соево сирене. Ако искате да опитате автентичния вкус на китайската и корейската кухня, можете да направите тази лесна и доста ексцентрична салата от краставици с чесън, тофу, пикантен дресинг и аромат на анасон. Приготвя се бързо и лесно, както показват в кулинарния канал Всегда Вкусно.
Първо краставиците се измиват много добре, а след това се "набиват". Гледайте във видеото по-горе какво трябва да се постигне. Посе се режат на гредички и се прехвърлят в купа. Добавя се нарязаното на парченца тофу и започва тънката част по приготовлението на дресинга. В тиган се загрява олио, в което се запържват зведички анасон и сечуански пипер. Ако нямате този пипер, използвайте люспи пипер. Горещото олио, ароматизирано на подправките, се прецежда върху смес от сол, лют пипер, наситнени червена люта чушка и чесън и бяло сусамено семе. Размесва се с добавка на балсамов оцет и сусамово олио или зехтин. А после салатата се залива и разбърква. Оставя се да се овкуси з 15 минути в хладилник. След това можете да сервирате. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ