Регистрация

Люта салата с краставица и зелени добавки



Люта салата с краставица и зелени добавки
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1549

Различна салата с краставици и целина овкусени с джинджифил, кориандър и лайм.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.05.2017

Салата с мацерация - ха-ха. Това не е нов модерен продукт в кухнята, а процес на омекване на тъкани, подложени на влиянието на влага. Използва се и в кулинарията, като се оставя водниста съставка (предимно плод или зеленчук) да се самоовкуси под влиянето на подправки и собствените си сосове. Тук любимата краставица се поставя в ароматен шок от добавката на джинджифил, чесън и люта чушка, а след като омекне леко, се смесва с босилек, целина и авокадо.

Вече имаме пълен стрес от вкусове и аромати за езика, който ще трябва да се напрегне, за да различи съставките и е време да го затрудним още малко. Добавяме сок от лайм и мазнина за омекотяване. Ето как с традиционните продукти в кухнята можете да сготвите полезна и нискокалорична салата за импровизатори.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта