Люта салата с краставица и зелени добавки
Различна салата с краставици и целина овкусени с джинджифил, кориандър и лайм.
Бон Апети
Излъчен на 08.05.2017
Салата с мацерация - ха-ха. Това не е нов модерен продукт в кухнята, а процес на омекване на тъкани, подложени на влиянието на влага. Използва се и в кулинарията, като се оставя водниста съставка (предимно плод или зеленчук) да се самоовкуси под влиянето на подправки и собствените си сосове. Тук любимата краставица се поставя в ароматен шок от добавката на джинджифил, чесън и люта чушка, а след като омекне леко, се смесва с босилек, целина и авокадо.
Вече имаме пълен стрес от вкусове и аромати за езика, който ще трябва да се напрегне, за да различи съставките и е време да го затрудним още малко. Добавяме сок от лайм и мазнина за омекотяване. Ето как с традиционните продукти в кухнята можете да сготвите полезна и нискокалорична салата за импровизатори.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ