Люта азиатска салата с дайкон
Азиатска туршия с моркови и ряпа.
Бон Апети
Излъчен на 18.09.2017
Инстантна туршия или виетнамска салата от мариновани зеленчуци с люто-сладко-солен вкус и свежа хрупкавост показват Лора и Стоян, като за броени минути успяват да направят лесна азиатска салата с топла марината с много захар. Добре е, ако искате да я оформите в традиционния й вид, да разполагате с ножче или мандолина за рязане на лентички. Така ще успеете да оформите дайкона като спагети, а моркова да направите на малки лентички. Пък и нарязани по този начин зеленчуците ще се овкусят по-качествена с маринатата.
За да си спретнете заливката трябва да разтворите голямо количество захар във вода, в която се кипва копърово семе и се добавят сол и бял оцет. Зеленчуците се нарязват на ленти, а лютите чушки на шайби. Смесват се и се заливат със соса. Оставя се настрани докато се охлади, после се отцежда и се сервира. По желание можете да пресирате скилидка чесън, за да придобие туршията онзи типичен корейски дъх или да я направите в китайски стил, като поръсите с бяло сусамено семе. Последната щриха на ястието се оставя на вашето желание и вкусове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ