Люйля кебап с агнешко и лук
Арабски шиш от агнешка кайма с подправки на грил.
Люйла или Люля кебап е типично арабско ястие от смляно месо с лой и подправки, което се пече на плоча, грил тиган или грил с малко мазнина. Самата мръвка е много сочна и може да се поднесе както на шиша, на който е готвена, така и свалена от него и дори разполовена. Един от вариантите на тези агнешки кебапчета се разкрива в рецепта на канала Всегда Вкусно, представяща местните специалитети по света.
Първо се замесва каймата с нарязана на ситно мас или лой, наситнен лук, сол, пипер, кимион или зира и сух кориандър. Любителите на пикантните нотки могат да добавят лют пипер или люто чушле. Ако имате време да я изчакате да се овкуси, приберете в хладилника за час. Ако работите с дървени шишчета, потопете ги във вода.
Следва да оформите големи подобия на кебапчета и да нанижете на шишчетата. С ръце оформете като вретено. Намокрете дланите, за да се работи по-лесно със сместа. А на финала просто печете върху силно загрята леко намазнена повърхност за по около 4 минути от страна. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ