Лучен пай с яйчен крем
Блат, пълнеж и крем - заливка превръщат пая в колинарен шедьовър.
Необходими продукти:
За основата:
- 200 г брашно
- 1 щипка сол
- 100 г масло
- 2 яйца
За крема:
- 4 яйца
- 1 ч. ч. прясно мляко
- 1 опаковка сметана
- сол и пипер
За пълнежа:
- 5 глави лук, нарязан на ивички
- 1 стрък праз, накълцан ситно
- малко зехтин
- 2 резена бекон, нарязан на кубчета
- ½ кубче бульон
- малко бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички съставки на тестото и объркайте с ръка.
2. Запържете бекона в зехтина, добавете лука, праза, бульона и бялото вино. когато е готово оставете настрана.
3. Намажете с мазнина една тавичка и наредете на дъното основата. Отгоре изсипете лучената смес и запечете във фурната около 20 минути.
4. Междувременно разбъркайте всички съставки за крема (можете да сложите много мъничко индийско орехче за аромат).
5. Извадете основата от фурната и залейте с крема. Печете още 20 минути и готово!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ