Регистрация

Лучена супа с кашкавал и хляб

Лучена супа с кашкавал и хляб
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1774

Френска супа с лук, бяло вино, препечен хляб и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 глави лук
  • 75 г кашкавал
  • 2 с.л. олио
  • 30 г масло
  • 200 мл бяло сухо вино
  • 1 с.л. брашно
  • 1 л пилешки бульон
  • розмарин и дафиов лист
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 мл коняк
  • 4 филийки хляб
  • 2 силидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Лука почистете и нарежете на полумесеци.

2. Сгорещете олиото и маслото в тенджера и изсипете лука вътре. Гответе на умерен огън при периодично бъркане в продължение на половин час. Лукът трябва да стане с приятен карамелен цвят и аромат.

3. Налейте бялото вино и гответе докато изври. Разбърквайте чат-пат. Добавете брашното и разбъркайте.

4. Налейте пилешкия бульон. Добавете розмарина и дафиновия лист, завързани заедно с конец, защото после ще трябва да ги извадите. Оставете да къкри 20 минути.

5. Овкусете със сол и пипер, налейте коняка и оставете още няколко минути на огъня.

6. През това време препечете хляба и го намажете със скилидките чесън. Рендосайте кашкавала. Сгорещете фурната на максимум.

7. Извадете връзката подправки и разпределете супата в огнеупорни купички. Оторе сложете по филия хляб и поръсете с кашкавал.

8. Запечете в силно сгорещената фурна за 2 минути, колкото кашкавалената коричка да се превърне в разтопено покривало.

9. Сервирайте топло и хапвайте докато супата е гореща.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта