Лучена супа с капаче от бутер тесто
Супа с лук и телешки бульон, под коричка от тесто.
Необходими продукти:
- 125 грама замразено бутер тесто
- 4 глави лук (общо около 400 грама)
- 50 грама масло
- 1 с.л. брашно
- 1,3 литра телешки бульон (може и с късчета месо или просто да си разтворите 3-4 кубчета в даденото количество вода)
- 1 сурово яйце
- 4 огнеупорни купички или гювеча
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещеното масло. Щом покафенее сипете 2-3 с.л. вода, покрийте с капак и оставете да се готви на слаб огън за 15-20 минути. След това сипете брашното, разбъркайте хубаво, за да не остават бучки и махнете от огъня.
2. Изрежете с помощта на голяма чаша или друг вид съд кръгове от бутертестото така, че да са с около 2 сантиметра в диаметър по-големи от отвора на гювечетата.
3. Кипнете бульона, прибавете лука и оставете да къкри 10 минути.
4. През това време разбийте яйцето.
5. Разделете супата в 4-те гювеча, намажете по крайщата тестото с разбито яйце и го залепете като капаче отгоре.
6. Продупчете с вилица на няколко места и намажете с останалото яйце.
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса докато тестото се сготви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ