Регистрация

Лучена запеканка с праз и кромид



Лучена запеканка с праз и кромид
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1899

Карамелизиран лук с бешамел и трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.01.2016

Модерна разновидност на лучника, наричана още гартен показват Лора и Стоян днес. Бабите ни са познавали ястието като запеканка и са разполагали с множество рецепти за нея, подходящи според сезона. В разгара на зимата правим запеканка с два вида лук, за да се комбинира добре с някоя печена мръвка или да се поднесе като леко следпразнично основно. След като карамелизираме лука, го заливаме с бял сос, а после поръсваме с трохи. Така от фурната вадим вкусен лучен пай без месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта