Лесни спагети Удон с пилешко или пуешко
Японски спагети с месо и зелен лук.
Необходими продукти:
- рибен бульон на прах
- 1/3 ч.ч. нарязан на ситно зелен лук
- 200 г пилешко/пуешко месо, нарязано на дребно
- 3-4 с.л. соев сос
- 2 с.л. царевично нишесте
- 1 с.л. пилешки бульон
- 2 с.л. сусамово олио
- сол на вкус
- 6-7 ч.ч. вода
- 3 пакета спагети Удон
Начин на приготвяне:
1. Смесете рибния бульон на прах, царевичното нишесте и пилешкия бульон с една чаша вода. Междувременно сварете спагетите “Удон” в отделен съд. След като се сготви, изцедете водата.
2. Леко запържете в сусамово олио пилешкото/пуешкото и половината от зеления лук. Когато пилешкото се запържи леко от всички страни, добавете сместа от рибен бульон, царевично нишесте и пилешки бульон и разбъркайте. Добавете 6 чаши вода и изчакайте течността да заври. Когато тя заври, добавете 3-4 с.л. соев сос. Изсипете и спагетите “Удон” в тенджерата. Спагетите трябва да станат готови след няколко минути, когато ще трябва да е готово и пилешкото/пуешкото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ