Лесни запечени скалопини
Лесно | Порции 2
| Видяна: 5416
Скалопини в масло с див лук и лимон.
Необходими продукти:
- 6 големи скалопини
- 1 с.л. босилеков зехтин
- 2 с.л. несолено масло на стайна температура
- див лук
- морска сол и прясно смлян черен пипер
- пресен лимон
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сипете зехтина и гответе на среден огън.
2. Поръсете скалопините със сол и черен пипер.
3. Изсипете ги в горещото олио.
4. Добавете маслото.
5. Гответе всяка страна на мидата около 2 минути.
6. Махнете тенджерата от котлона и изсипете в съд за сервиране.
7. Поръсете с пресния лимон.
8. Поставете дивия лук най-отгоре и сервирайте.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ